28 Nisan 2024
Basın DuyurusuDuyurularUncategorized

YAŞASIN 1 MAYIS

 

YAŞASIN 1 MAYIS

1 Mayıs işçi ve emekçilerin birlik, mücadele, dayanışma günüdür.

İşçiler, günde 16 saati aşan ağır çalışma koşullarını değiştirebilmek, sekiz saatlik işgünü hakkını sağlamak için bedeller ödeyerek 1 Mayıs’ı kazanmıştır.

İşçi ve emekçilerin haklı taleplerini seslendirebilmesi, afiş, bildiri, gösteri yürüyüşü ve miting yaparak taleplerini duyurabilmesi salgın gerekçe gösterilerek engellenmeye çalışılıyor. Salgın koşullarında aralıksız çalıştırılan işçiler en temel haklarını gündeme getirdiğinde; gözaltı, baskı ve cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak, salgın ve emeğin haklarına saldırı günlerinde; emekçilerin birleşik mücadelesinin ışığına her zamankinden daha fazla gereksinimimiz olduğuna inanıyor, emekçilerin haklı taleplerini sahipleniyoruz. İşçiler çalıştırılırken dikkate alınmayan salgının, işçiler taleplerini seslendirdiğinde engel olarak ileri sürülmesini kabul etmiyoruz.

1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü, yasaklamalar nedeniyle emekçilerle birlikte alanlarda kutlayamamanın üzüntüsünü ve öfkesini yaşıyoruz.

İşçi ve emekçilerin, 1 MAYIS’ı fabrikalarda, işyerlerinde, gerekli önlemleri alarak semt ve alanlarda, kutlamasının en temel hakları olduğu inancıyla destekliyoruz.

Dünyanın bütün emekçileri ve kalemleri birleşin.

TYS YÖNETİM KURULU

Bağlantıyı kopyala