Şükrü BİLGİÇ
BİYOGRAFİ
Sosyolog, yazar Şükrü Bilgiç, Adıyaman ili Kuyucak köyünde doğdu. 1953’den sonra Malatya’da yaşadı ve okudu. Malatya Lisesinden mezun oldu. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü bitirdi. 1974’ten itibaren Doğanşehir, Malatya, Adıyaman lise müdürlüğü ve Bursa’da felsefe öğretmenliği yaptı. 1985 yılı, Aralık ayında Norveç’e yerleşti. 2009’da orada emekli oldu.
Akademik, araştırma – inceleme, deneme kategorilerinde de eserler yazan Şükrü Bilgiç, evlidir, üç çocuğu ve üç torunu vardır.
Hikâyeleri Yeni Adımlar, Yarına Doğru, Küçücük, Yazko Edebiyat, Türkiye Yazıları, Kıyı, Kubbe Dağı, Yeni Biçem, Onaltıkırkbeş, Akatalpa Öykü, Eliz, Öykü Teknesi, Kuş, Yaşam, Dünyanın Öyküsü ve Çinikitap dergilerde yayınlanmıştır. Bilgiç hikâyelerinde; kendine has bir biçim geliştirmiş, ciddiyet kadar mizahî bir üslûp kullanmıştır. Bu edebî özelliği, Benim Sokaklarım (2011) adlı kitabında da görülmektedir.
Cinsel Suçlulara Peygamberi Müdahale (2018) kitabında; pegamerler öneminde yaşanan cinsel suçlara Peygamberlerin nasıl müdahale ettiklerini detaylı olarak incelenmiştir. Cezaevlerindeki 3555 mahkûmla görüşülerek hazırladığı Hapsedilme, İyileştirme ve Yeniden Suç İşleme (2012) kitabında, çok önemli bir sosyal yarayı incelemektedir. Bilgiç, Uyduruk Yazılar (2015) kitabında; konuşma diline yakın, herkesin gülümseyerek okuyacağı, okumaktan haz duyacağı ve üzerinde uzun uzun düşüneceği denemelerini toplamıştır. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.