9 Aralık 2023
Yazarlar

İbrahim TIĞ

Gazeteci ve şair İbrahim Tığ, 1970 yılında Devrek-Zonguldak doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Devrek’te tamamladıktan sonra Yükseköğrenimini Dicle Üniversitesi‘nde mimar olarak tamamladı.

1986 yılında başladığı yazın yaşamında şiirleri; Kıyı, Karşı, Gerçek Sanat, Aykırı Sanat, Milliyet Sanat, İnsancıl, Tay, Tan (Yugoslavya), Ortam (KKTC), Türkstar (Almanya), Ünlem, Damar, Eski Edebiyat, Biçem, Şehir, Yaklaşım, Sözcükler, Varlık vb. sanat edebiyat dergilerinde yayınlandı.

2000’e Doğru Dergisi, Cumhuriyet ve Aydınlık gazeteleri ile Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yaptı. 1994 yılında Devrek’te, Günlük Bölge Haber Gazetesi’ni kurdu ve halen bu gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü ve yazarlığını yapmaktadır. Sarı Basın Kartı sahibi olan TığTürkiye Yazarlar Sendikası, PEN Yazarlar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Rüştü Onur’un bu istemini vasiyet kabul eden İbrahim Tığ, dostları Fahrettin Koyuncu, Orhan Tüleylioğlu ile birlikte Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Aralık 2004’ten itibaren de Şehir Edebiyat Dergisi’ni çıkarmaktadır.

ESERLERİ

• İlk Yaz Vurgunu (Şiir-1994)
  • Neler Gizliyor Adın (Şiir-1998)
  • Karabayır (Öykü-2005)