Cuma, Eylül 22, 2017

Anasayfa TYS Basın Duyurusu ÖZGÜRLÜK BOYUN EĞMEZ

ÖZGÜRLÜK BOYUN EĞMEZ

Özgür Gündem gazetesi kapatıldı. Gazete çalışanları ve yazarları acımasız yöntemlerle gözaltına alındı. Hükümet edenler, gerçekleri yazan basından koktuğunu böylece bir kez daha gösterdi.

Biz yazarlar militarist darbelere ve diktatörlüğün her türüne karşı olduğumuzu defalarca açıkladık. Ülkemizde, insanlığın evrensel değerleri başta olmak üzere, doğaya ve cümle canlıya saygıyı esas alan demokratik bir anayasayla yönetilmesini istiyor, gazetelerin kapatılmasını, basına uygulanan her türlü baskıyı protesto ediyoruz. Aralarında yazar üyelerimiz Ragıp Zarakolu ve Aslı Erdoğan’ın da bulunduğu evi basılan, gözaltında ya da tutuklu olan gazeteci ve yazarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

Egemenler elbette biliyor; ama biz bir kez daha ilan ediyoruz ki özgülük düşüncesini savunanlar boyun eğmedi, eğmeyecek...