Cuma, Ekim 18, 2019

Anasayfa TYS Basın Duyurusu CAN DÜNDAR YALNIZ DEĞİLDİR

CAN DÜNDAR YALNIZ DEĞİLDİR

Yazarlar, aynanın arkasındaki sır değil, aynadır.

Ülke, büyük seçim öncesi yangın yerine döndü. Sokaklar, iktidarın seçim meydanlarında kışkırttığı çetelerle kana ve acıya boğuluyor.

İktidar, devletin örtülü örtüsüz bütün kaynaklarını, halkın kutsal inançlarını ve Siyasi Partiler ve SeçimYasası’nın “baraj kapanı”nı kullanarak başbakanıyla cumhurbaşkanıyla kendisi gibi düşünmeyen herkese saldırıyor. Kara medyasını ve kara gömleklilerini halkın üzerine salıyor.

Ülke, seçim öncesi böylesi dipsiz bir uçuruma doğru sürüklenirken Ortadoğu’nun yangını da kapımızın eşiğinde. Bu yangını görüp haber yaptığı, halkını uyardığı için bir “ihanet davası”yla karşı karşıya kalan yalnızca Can Dündar değildir. Can Dündar’a yönelen tehdit, ayrıca Anayasa’yla güvence altına alınmış düşünce ve haber alma özgürlüğüne de bir saldırıdır.

İyi bir gazeteci, aynanın arkasındaki sır değil, aynadır. Yazarların görevi gerçeği göstermektir. Can Dündar da kirli bir aynanın sırrını dökmüştür.

Biz yazarlar da gerçeğe, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü baskının karşısında olduğumuzu, Can Dündar’ın ve halkımızın yalnız olmadığını kamuoyuna yeniden duyuruyoruz.

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI              KÜRT YAZARLAR DERNEĞİ