Cuma, Ekim 18, 2019

Anasayfa TYS Yazar Duyurusu TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYOR

”Eşit işe, eşit ücret, daha çok sosyal güvence” için kadın emeğinin yüz yıllık direnişi sürüyor.  Her yıl dünyanın her yerinde eylemlerle, şenliklerle kutlanan “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü TYS de Kadıköy Koşuyolu Mahalle Evi’nde bir geceyle kutluyor.

Etkinlik, TYS Kadıköy Temsilcisi Nükhet Eren’in konuşmasıyla ve 8 Mart Belgeseli’nin gösterimiyle açılacak. Gezi Direnişi’nde yaralanan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın yazdığı TYS 8 Mart Geleneksel Bildirisi’ni okumasından sonra, TYS 8 Mart Çalışma Birimi yazarları Melahat Babalık, Fatma Başural, İkbal Kaynar, İnci Ponat ve Esin Üçüncüoğlu  “8 Mart Okumaları” yapacak.

Etkinliğimize bekliyoruz.

YER:  Koşuyolu Mahalle Evi, Koşuyolu Caddesi, Süleyman Nazif Bey Sokağı, No: 130 (Minibüs Yolu) / Kadıköy

Tel: (0216) 326 43 61

TARİH: 8 Mart 2014 Cumartesi